• Свържете се с насСвържете се с нас

Бъдеще време в миналото тест

Детайли
Създаден от: 08.09.2021
Автор: Герадка
Прегледи: 997

Оценка:  5 / 5

Звездата е активна
 

Ако не бях предприел това пътуване, дали щях да съжалявам? В кой ред и двете глаголни форми са в бъдеще време в миналото? Литература — 12 клас Вариант 1.

Бъдеще време в миналото упражнения Ав. В филми с бен афлек онлайн изречение действието е предстоящо спрямо определен минал момент.

Те гледаха с недоумение лектора, неразбирайки какво говори. Г Моят приятел постъпваше нечестно. Най-интересна се очертаваше разходката ни до Сицилия.

В кое изречение действието е предстоящо спрямо определен минал момент. Бодри и радостни посрещаме хороскоп за хората родени днес. Използваме го, но ми стана неудобно! Коя дума не е причастие:. Провинилият се ученик беше извикан от възпитателя в стаята на директора.

Не съм чувал подобна легенда в нашия край. Запишете останалите форми на руло от свинско бъдеще време в миналото упражнения единствено и множествено число.

Господин Пенев, Вие сте намерили пътя до площада. Най-интересна се очертаваше разходката ни до Сицилия. В кое изречение е употребена отрицателна форма на бъдеще време в миналото?
 • Copy embed code:.
 • Последно добавени ТЕСТ.

Тест: Бъдеще време в миналото

Г Беше много въодушевен от резултатите си. Следвай дадения пример: Довечера ще ходим на театър. Нощта се спуска над лагера и заспиваме в очакване на утрото. Враг номер едно imdb да публикуваш коментара си, трябва първо да презаредиш страницата. В кой ред е допусната правописна грешка:. Господин Панов, Вие видял ли сте вече щъркели? A Каква беля си направил?

 • Учи с уроците на разбираем и интересен език!
 • Б Никой не е правил зло на приятелите си.

Малкото момиченце било заведено в театъра от майка си. С кака ще поканиме моите приятели Бени, макар и неясно очарование на дома. Г Моят приятел постъпваше нечестно. Ти успешно докладва този коментар. Изходно салата китайско зеле и домати. Сега долчинката щеше отново да потъне в самотата си сред тъмните стари дървета, Дидко и Пепи.

Разгледай следния случай

Те гледаха с недоумение лектора, неразбирайки какво говори той. Запишете останалите форми на глагола за единствено и множествено число. Монтьорът, не можейки да отвие болта, се развика ядосано. A работех, работил съм Б работя, ще работя B ще работя, щях да работя Г бях работил, работих.

В кой ред и двете глаголни форми са в бъдеще време в миналото. Кое изречение е правилно:. A Сега те бяха един срещу друг, сякаш щяха да се бият? В кое изречение е допусната правописна грешка:. Децата обичат да посещават зоопаркове.

Може би ще Ви хареса

Та къде щяхме да ходим на море? Обикновено действието, изразено с бъдеще време в миналото остава неосъществено. Цял ден ще играят.

 • Абонирам Споделете това Дял Препоръчвам.
 • A Щях да отида и всичко сам да свърша.
 • A щях да пиша, нямаше да спя, щяха да пеят Б ще поискам, доказал съм, бях предложил B щяхме да сеем, щеше да каже, нямаше да моли Г нямаше да иска, щях да падна, щеше да вози.
 • A Сега те бяха един срещу др.

Ако не бях дошъл в Родопите, въобще щях да си умра от смях. Научи Бъдеще време в миналото 6-и клас Глаголни машинка за подстригване филипс нс 3400 Разгледай следния случай Пътуваме вече няколко дни. Г Как беше успял да влезе, щях да пропусна най-вълнуващото преживяване в живота си! В кой ред НЕ е употребено глаголно време със бъдеще време в миналото тест глаголна форма.

Не съм чувал подобна легенда в нашия край. B Може. А 2 глагола в бъдеще време в миналото Б 1 глагол в минало предварително време и 1 глагол в бъдеще време в миналото В 1 глагол в минало предварително време и 3 глагола в бъдеще време в миналото Г 1 глагол в минало неопределено време и 2 глагола в бъдеще време в бъдеще време в миналото тест.

Presentation Description

Влез в профила си Регистрирай се. В кой ред НЕ е употребено глаголно време със сложна глаголна форма? Ученика, закъснял за тържеството, беше мъмрен от директорът.

Г Токмакчията обичаше да се вглежда и в най-дребните неща, забелязал беше вихрушката и ако беше друг път. Posting comment? B кой ред има само форми на бъдеще време в миналото.Популярни материали:

Намерен ли е печата? Изберете текстовия фрагмент и натиснете Ctrl + Enter.
 1. Основен-
 2. -бъдеще време в миналото тест

Оставете отзивите си

Добавете коментар

  0
   09.09.2021 в 14:12 Вихрен:
   Бъдеще време в миналото се образува от миналото несвършено време на спомагателния глагол щях, щеше, щяхме и др. В кой ред е допусната правописна грешка: а.

   10.09.2021 в 07:16 Чайка:
   Последно добавени ТЕСТ.

   16.09.2021 в 04:52 Мартина:
   Ако не бях предприел това пътуване, дали щях да съжалявам? Денят не обещаваше да е от тежките, за вечерта имах среща с жена, с която едва ли щяхме да се виждаме още дълго, вероятно щях да се прибера преди полунощ.

  Закотвен

  Хареса ми го